• Spaans leren voor beginners, medium, conversatie les en opfris cursus.
  • Spaans leren op eigen tempo

Handige tips

Kranten en tijdschriften

www.elmundo.es

www.hola.com

www.diezminutos.es

Oefenen

ontwikkel jezelf

ontwikkelennieuwe uitdaging starten & aangaan op je werkeen ontslagbrief schrijven: zo pak je het aan

een ontslagbrief schrijven:zo pak je het aan.

Wil je ontslag nemen op je werk? Breng dan eerst je leidinggevende op de hoogte in een persoonlijk gesprek. Stuur daarna je werkgever een ontslagbrief om alles officieel af te ronden. Benieuwd hoe je zo’n officiële ontslagbrief schrijft? We leggen je op deze pagina uit hoe je deze maakt en hebben een voorbeeldbrief voor je geschreven.
    

op deze pagina

inhoud ontslagbrief
image
ontslagbrief per mail versturen
image
voorbeeld ontslagbrief
image

ontslagbrief schrijven: dit staat erin

dit staat er in een ontslagbrief 

In een ontslagbrief van een werknemer staan een aantal standaardonderdelen. Om de brief officieel te maken is het belangrijk dat in ieder geval de volgende punten in je brief staan: 

  • je naam en adres
  • de naam en het adres van het bedrijf
  • de datum waarop je de brief verstuurt
  • hoe lang de opzegtermijn is
  • belangrijk: benoem dat je de arbeidsovereenkomst wilt beëindigen
  • sluit de brief af met je naam en je handtekening.

Naast deze verplichte onderdelen kun je natuurlijk ook nog schrijven over wat je hebt geleerd in het bedrijf of je brief op een andere manier aanvullen. Heb je een fijne tijd gehad bij je werkgever? Schrijf dit dan ook in je brief. Zo sluit je deze periode af met een goed gevoel en kun je door naar de volgende uitdaging

tip

Maak je ontslagbrief niet te lang. Je hoeft niet in te gaan op de details, dat heb je waarschijnlijk al tijdens jullie gesprek gedaan. Het belangrijkste is dat je brief alle benodigde elementen bevat.

kan ik mijn ontslagbrief per mail versturen?

Je kunt je ontslag per mail indienen, maar het is niet je beste optie. Als je een ontslagbrief per mail verstuurt, bestaat de kans dat je werkgever de mail niet ontvangt of niet leest. In dat geval geldt je ontslag niet. Het is pas officieel als je weet dat je werkgever ook van je ontslag op de hoogte is. Als je dus per mail je ontslagbrief stuurt, vraag dan altijd om een bevestiging van ontvangst. 

Wil je helemaal zeker zijn dat je ontslagbrief geldig is? Dan kun je beter je ontslagbrief persoonlijk aan je leidinggevende geven of de brief aangetekend per post sturen.

image

vind je nieuwe baan.

Ben je er klaar voor om een stap te maken? Zoek direct naar functies die bij je passen.

 
 
zoeken

voorbeeld van een goede ontslagbrief

Vind je het nog lastig om op te schrijven wat je in je ontslagbrief wilt zetten? Wij helpen je! We hebben speciaal voor werknemers een voorbeeld ontslagbrief gemaakt. Je kunt gewoon de onderstaande ontslagbrief kopiëren en verder aanvullen met jouw gegevens.

voorbeeld korte ontslagbrief

Je naam (voor- en achternaam)
Je adres


De naam van je werkgever 
Het adres van je werkgever 


Plaats, datum


Geachte [naam werkgever],

Via deze weg wil ik mijn ontslag indienen. Ik beëindig de arbeidsovereenkomst met een opzegtermijn van […] dagen/maanden. Die gaat in op [datum]. 

Graag wil ik jullie bedanken voor onze samenwerking en de leuke tijd die ik heb gehad. Ik heb veel geleerd bij [naam bedrijf] en dat neem ik zeker mee in het vervolg van mijn loopbaan. 

Met vriendelijke groet, 

Je naam (voor- en achternaam)

[handtekening].